Hälsoförodelar

Äntligen en utfodringslösning som passar ditt liv och din hästs matsmältningsbehov.


Ta några minuter och se på hästvärlden ur din hästs ögon.Hästen har under hela evolutionen utvecklats för att röra sig över stora ytor, 24 timmar per dygn om nödvändigt för att överleva.Hästen är observant och lätt på hov för att alltid vara redo att fly från rovdjuren. Hästen rör sig lätt och har en liten magsäck och ca 30 m tarm som bör vara i rörelse, hästen är gjord för att röra sig och ha ett frekvent konstant ätande. Jämför hästens naturliga ätsystem och jämför den med det hästen har idag och du förstår varför hästar inte är så hälsosamma som de kunde och borde vara. 

Det är naturligt för hästen att vandra och leta efter mat konstant, över allt, oavsett var han står finns det nått att äta, han står på det, han går på det, han ligger på det, det är hästens värld.Han är ett (hind gut fermenting grazer) gräsätare, vilket betyder att han letar, drar, sliter, tuggar och sväljer i en kontinuerlig ordning, oavsett när hästen är hungrig och äter endast tills han är nöjd och aldrig för att bli mätt. Annorlunda från människor som producerar magsyra när vi äter, hästar producerar det konstant under dagen (som ca 16 flaskbehållare per dag) för att bryta ner det konstants betande de behöver för att överleva. Hästar har inte en gallblåsan som människor för att införa stora mängder gallor i tunntarmen när de äter en måltid. En häst har en konstant tillförsel av galla (10" flaskor" per dag) till tunntarmen om de äter eller inte.

När hästen betar och letar och anpassar hästen varje bit till en storlek som kan tuggas ordentligt. Bra tuggat grovoder blandat med saliv är början på matsmältningen. Salivaproduktion (10 "flaskor" om dagen) är beroende av käkmuskelns rörelse. Denna alkaliska blandning av saliv och foderbuffert buffrar magsyran som det smälts. Han litar på balansen i magen för att indikera när han har ätit tillräckligt. Kom ihåg att hästar inte äter för att vara mätta men bara nog att inte vara hungriga, därför termen trickle feeder.

 Porta-Grazer ™ är utformad så att hästen kan beta hö på ett naturligt långsamt kontinuerligt sätt i rätt hållning. Begränsande hömatare och nät är utformade för att sakta ner hästen med våld. Att vara begränsad och tvungen ökar ångest och kan resultera i magsår och en olycklig ohälsosam livsstil. Hästar är de enda som vet hur snabbt eller långsamt de borde äta och var och en har sina individuella behov. Porta-Grazers patenterade design erbjuder hö till hästen på ett sådant sätt att varje bit dras och rivs till storlek vilket resulterar i ett sunt ätbeteende
."Searching-pulling-tearing while chewing and swallowing is natural and that’s Porta-Grazer™"

–Walt Tharp


 


VisaMasterCardSwish