Varför Porta-grazer

Porta-grazern är en revolutionerande produkt som utvecklades av Walt Tharp för 10 år sedan, som har hjälpt 1000 tals hästar världen över att rehabiliteras och förebygga många av de moderna sjukdomar som vi ser hos våra hästar idag.

Vi har avlat fram hästen att kunna exempelvis hoppa bra, ha bra gångarter etc. men matsmältningsystemet är detsamma. Hästar är betesdjur och producerar magsyra dygnet runt, hästen har heller ingen gallblåsa utan det går direkt in i tunntarmen. Naturen har skapat ett betesdjur som ska kunna nå ner på marken och beta när magsyran ökar.

I hästsverige idag ser vi tyvärr många hästar som får mat 3 givor per dag och krafftfoder med mycket socker och stärkelse.  Vi kan ju tänka oss hur det känns i magen hos hästarna efter många timmar utan att kunna reglera sin magsyra-

Höga energimängder på en gång för att sedan gå under svält i timmar, när maten sedan kommer äter hästen det goda (sockret först) (insulinresistensrisk) med hög energi) ochsedan äter resten upp snabbt vilket skapar en förstoppningsrisk, för att hästen har ont i magen och behöver energin snabb, vilket höjer blodsockret.

De timmar varje dag med svält resulterar också i hormoner som påverkar hästen negativt, tillsammans med många andra sjukdomstillstånd som lättare utvecklas.


Efter ett tag med Porta-grazern rehabiliterar hästen sin magsyrekännedom och lär sig reglera sitt matintag med sin Porta-grazer

Och hästen återvänder till det den är född till Tickle-feeder systemet. (äta tills det känns bra i magen, men ej så den blir mätt och återvänder tills Porta-grazeren när magsyran ökar igen och det känns bra i magen igen.

Ett bra grovfoder med rätt värden för just din häst och en porta-grazer skapar en presterande och hälsosam häst


En häst vet hur stor tugga den ska ta, Porta-grazeren är inte till för att strypa tillförseln av mat. utan man har immiterat ett betesfält, där hela huvudfunktionen går ut på att insatsen snurrar för att när det blir jobbigt snurrar hästen lite på insatsen och nya grässtrån kommer upp. För att hästen ska känna igen search-pull-tear från betet.


Så god kvalitet att vi kallar det en engångsinvestering

3 års garanti

VisaMasterCardSwish